на живо

Треньорът на Сакраменто се скъса да хвали Везенков

Играе здраво и много, много умно, доволен е Майк Браун

Треньорът на Сакраменто се скъса да хвали Везенков

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун засипа с похвали новото попълнение Александър Везенков. Българинът ще изиграе първия си сезон в НБА, след като стана MVP в Евролигата миналия сезон с екипа на Олимпиакос.

"Очаквам с нетърпение да го видим в действие срещу останалите отбори през следващия сезон. Той е баскетболист, който играе здраво и много, много умно. Има изключително добро усещане за баскетбола", коментира Браун, цитиран от изданието nbcsportsbayarea.com.

Ентусиазмът на специалиста не се ограничава само до българския национал, но се отнася и за начина, по който съставът ще се сработи, за да може да направи следващата стъпка в преследването на върха в НБА.

"Развълнуван съм, че задържахме гръбнака на отбора, защото момчетата играха само една година заедно. Мисля, че всички израснаха много през лятото, работят много сериозно. Вълнувам се за Саша Везенков, вълнувам се за Крис Дуарте, вълнувам се за всички млади момчета в тима. Хубаво е, че имаме нови играчи, а още по-хубаво е, че имаме такива, които ще се върнат, за да растат заедно като отбор", добави още Майк Браун.