на живо

Уейд се скара с бившата заради смяната на името и пола на сина им (ВИДЕО)

Екс-звездата от НБА подкрепя трансформацията на Зион в Зая

Скандал отвъд Океана! Екс-звездата от НБА - Дуейн Уейд, се скара с бившата си жена Сиовон Фънчис-Уейд заради трансформацията на 15-годишния им син Зион. Последният се идентифицира като жена и има желание да стане Зая, както и официално да смени пола си.

Фънчис-Уейд обаче не е съгласна това да се случи преди Зион да навърши пълнолетие. Тя е отнесла случая в съда. Освен това бившата половинка на баскетболиста го обвинява в опит да печели от трансформацията на тийнейджъра, който се превърна в лице на LGBTQ общността за кратко време.

"Тъй като изглежда това е новият начин да бъдеш родител, което намирам за жалко, трябва да отговоря на обвиненията тук. Докато бях на посещение в родната Африка получих публикация в социалните мрежи, твърдяща, че притискам 15-годишното си дете да бъде нещо, което то не е, при това против неговата воля. Тези обвинения са сериозни и нараняват децата.", написа Уейд в "Инстаграм".

"Не сме изненадани от опита на Сиовон да се бори с идентичността на Зая, както и от желанието ѝ да опетни името ми. Разочарован съм, че продължава да търси начини да задоволи своето желание, без да се съобразява с това на децата."

Двойката бе заедно 8 години между 2002 и 2010-а, като има и 20-годишен син Заир. Бившата звезда на "Маями Хийт" има също 8-годишен син Шавиер от връзката си с Ая Метойер и 3-годишна дъщеря Каавиа от своята настояща съпруга Габриел Унион.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gabrielle Union-Wade (@gabunion)

Зион се обяви за Зая още през 2020 г., а лакираните му нокти на общи снимки предизвикаха вълна от негативни коментари. Уейд изрази възмущението си от тях.

"Сиовон направи подобен опит още преди години. Тогава, след намесата на 13 адвокати, получих попечителството над двете ни деца. Винаги съм искал никой да не пречи на родителството ми, защото осъзнавам колко е трудно за децата да преминат през периода на новото нормално. От развода ни насам тя отказва да се вслуша в думите на Зая.", коментира Уейд - трикратен шампион на НБА (2006, 2012, 2013-а).