на живо

Везенков: Критиците не ме мотивират

Три части Бост ни носи на гръб, призна асът ни, който вкара над 25 точки за четвърти пореден път на Евробаскет 2022

Lap.bg

Националът Александър Везенков направи дабъл-дабъл в трети мач на Евробаскет 2022. Той имаше голям принос за победата срещу Грузия, която съхрани шансовете ни за следващата фаза. Днес "лъвовете" играят с Белгия.

"Tова беше един финал за нас. Знаехме, че ако паднем, всичко приключва. Влязохме много мотивирани. Знаехме, че отборът на Грузия е много силен под коша, много амбициран и мотивиран за мача. Мисля, че като отбор играхме много добре, особено в нападение и мисля, че за три части Дий Бост ни носеше на гръб и ние помогнахме с каквото можем. Сега вече критиците към него може да питат дали е тук и дали физиономията му говори. Аз не познавам чужденец, който да е играл за националния отбор 6 години. Прави му чест.

Снимка: Lap.bg

Всеки човек има спадове и хубави моменти, но това момче е тук, бори се и без него днес нямаше как да победим. Остава един финал, каквото стане. Ние имаме 24 часа, това може да е последният мач и няма да къде да се пестим. Ако Дай Боже победим, всички ще сме доволни.
Аз не се крия от проблемите, а критиците няма какво да ме мотивират. Станимир Маринов ни обедини, защото нямаше късмет, а много искаше да играе. Знаехме, че в предишните мачове не играхме на максимума", коментира Везенков след първия ни успех в Тбилиси.
Освен това Везенков е първият играч, който има над 25 точки и 10 борби в три мача на едно континентално първенство за последните 25 години.