на живо

Започна ги: Везенков над всички за Сакраменто (ВИДЕО)

Различно е да гледаш по телевизията и да играеш, отчете българската звезда

Започна ги: Везенков над всички за Сакраменто (ВИДЕО)

Александър Везенков изигра чудесен първи мач за Сакраменто. Макар да изигра само 11 минути в двубоя от предсезонната подготовка в НБА срещу Торонто (99:112), българският баскетболист стана най-резултатен за своя отбор. Той записа 12 точки, 2 борби и една асистенция.

Треньорът на Сакраменто Майк Браун използва общо 20 баскетболисти, като четирима от тях - Домантас Сабонис, Кийгън Мъри, Де'Арън Фокс и Трей Лайлс, играха по 16 минути. Гари Трент-младши беше най-резултатен за Торонто с 22 точки.

"Винаги е различно, когато играеш, а не гледаш по телевизията. Това беше първият мач от подготовката, все още се опитваме да сглобим парчетата заедно, да играем по-добре. Очевидно резултатът не е най-добрият, но трябва да вярваме в процеса, в тренировките и да подобрим много представянето си преди първия официален мач", коментира Везенков след мача.

"Евролигата и НБА? Това е различна игра. Дори и в контрола скоростта е различна. НБА е малко по-бърза. В Евролигата трябва да четеш играта повече. Две напълно различни игри, но всяка има своята красота."

"Работя всеки ден, за да се адаптирам. Няма друг начин. Казах го няколко пъти - трябва да се изправиш срещу предизвикателството, да се провалиш, но да минеш през него. Не очаквам да съм на 100% от първия ден. Ще се опитам да съм по-добър и ще бъда по-добър."