на живо

Алдаир: Цунами ме прие супер, Левски тръгва за титлата (ВИДЕО)

Нямам търпение да играя на нашия стадион пред тази страхотна публика

 

Разбирам се чудесно с всички в Левски, но капитанът Цунами ме прие най-добре. Това обяви новият футболист на "сините" Алдаир Невеш в първото си интервю пред клубната телевизия.

"Чувствам се много добре през първите ми дни в отбора. Има много бразилци, с които говорим един и същ език. Това помага много в комуникацията и в адаптацията."

"За малкото време, което прекарах тук, вече си давам сметка в колко голям клуб съм пристигнал. Най-големият клуб в България. Разбира се, изключително съм щастлив, че това е следващата стъпка от моето развитие като футболист."

"Ще се постарая да покажа най-доброто от себе си в бъдеще. Веднага след като получих предложението от Левски, си направих труда да проуча и разбрах, че това е наистина голям клуб. Решението да стана част от него бе лесно".

"Мачът срещу Спартак Плевен беше първи и е много трудно да се дават някакви оценки. Започвам все повече да се разбирам с колегите и да се запознавам по-отблизо с изискванията на треньора. Впечатленията ми са много добри. Очаквам и се надявам да направим един много добър сезон."

"Цунами отлично знае от какво има нужда и как се чувства един нов играч, какво да сподели и така нататък От първите дни съм по-близък с него, но с всички имам едни много добри отношения."

"Роден съм и съм израснал в Оревердеш - малко градче в близост до Лисабон. Започнах да играя футбол в детските формации там. След това се преместих в друг град - Фонтеграда, където продължих развитието си като юноша. Преминах през Торензе и Академика Коимбра, където имах удоволствието да играя в шампионата за футболисти до 23 години. След това имах няколко години в Трета лига на Португалия, за да се стигне до преминаването ми в Понферадина от испанската втора дивизия."

"Най-важната цел е да станем шампиони. Освен за клуба, това ще бъде и личен успех за мен. Смело мога да кажа, че това ще бъде една реализирана мечта за мен."

"Преди да дойда, се запознах с публиката на Левски, гледайки няколко видеа в интернет. Знам, че привържениците следват навсякъде отбора - и на нашия стадион, и когато сме гости. Направи ми впечатление, че те подкрепят горещо отбора във всеки един мач, а не само в големите двубои. Многобройната публика и тази подкрепа са сред нещата, които правят Левски най-големия клуб в България. Лично аз съм нетърпелив да започне шампионатът и да играя пред такава публика и на такъв стадион."