на живо

Бербатов праща на ФИФА и УЕФА снимката с Михайлов и Дан Тан

Разследват членове на Изпълкома за манипулиране на мачове, твърди кандидатът за президент на БФС

Димитър Бербатов и екипът му ще сезират ФИФА и УЕФА за снимката с Борислав Михайлов и Дан Тан. Тя беше публикувана от Bird.bg. Твърди се, че кадърът е от новогодишна вечеря в Сингапур, на която Михайлов празнува със сочения за бос на черното тото Дан Дан и Костадин Хаджииванов, популярен като Коце Маца. 

"Това е най-фрапиращото доказателство за връзката между ръководители на черното тото и президент на футболна федерация. Снимката поражда много изключително тревожни въпроси. Още чакаме някой да им отговори официално. Ще изпратим и материал на ФИФА и УЕФА. Освен това ще споделя снимката в моите социални мрежи, същото ще направят Стилиян Петров и Мартин Петров, за да научи светът какво се случва тук."

„Длъжни сме да подаваме сигнали към ФИФА и УЕФА. Ще го правим постоянно и ще им пиша писма всеки ден, ако се налага. Една снимка говори повече от 1000 думи. Надяваме се на реакция.“

Бербатов обяви още, че екипът му е получил анонимен сигнал за образувано досъдебно производство през 2019 г. за манипулиране на срещи с участието на членове на Изпълнителния комитет на БФС. "Използвани са СРС. Съдебното производство се води за организирана престъпна група. Молим всички държавни институции да обърнат специално внимание на това производство, за да излезе наяве истината за българския футбол", допълни бившият нападател на "Манчестър Юнайтед".

Бербатов цитира и конкретни мачове, заради които България според статистиката е на осмо място в Европа по уговорени мачове. Това са победата на младежкия национален отбор срещу Зимбабве с 5:0 в Сливен през 2009 г., както и две контроли на мъжете - 1:1 с Южна Африка преди световното първенство през 2010 г. и 2:2 срещу Естония в Турция.

Бербатов за пореден път поиска оставката на ръководството на централата и посочи, че катастрофалната загуба с 2:5 от Грузия е показател за реалното състояние на футбола у нас. „Имали сме слаби мачове, но позорът е още по-голям. Как ще се нахвърляш върху играчите? Естествено, те носят собствена отговорност и всеки трябва да преосмисли представянето си, но да излизаш и да хвърляш вината върху тях…“