на живо

Без шествие за ЦСКА, но с хореография

"Червените" си дават среща на трибуните

Lap.bg

Феновете на ЦСКА няма да се придвижат до националния стадион "Васил Левски" с организирано шествие. Те ще си дадат среща направо на трибуните за дербито с Левски от 16:15 ч. днес (27 април).

Очакваше се привържениците да се съберат в градинката на ул. "Иван Асен Втори" и да преминат към стадиона, което щеше да затрудни движението на кръстовището на Орлов мост. До това обаче няма да се стигне. 

"Червените" се отидат направо в сектор "А" и "Г", където са подготвили хореография. Това стана ясно от публикация на фен групата "Офендерс". 

По-рано през седмицата от СДВР заявиха, че ще ограничат възможностите за хореографии на дербито, тъй като запалването на използваните винили крие риск за зрителите. 

"През седмицата бяхме уведомени от органите на реда, че за този мач хореографиите, знамената и всякакви пиротехнически изделия (не думай) са забранени изцяло поради висока опасност за живота и здравето на присъстващите на стадиона. Опитахме се да разберем с какво точно първите две биха застрашили когото и да е, но не успяхме да стигнем до разумен и адекватен отговор. Това, което знаем със сигурност обаче е, че натискът всичко това да се случва в момента идва от съпруга на Илияна Раева и синьото лоби в престъпния така нар. "Български футболен съюз", написаха вчера от "Трибуна Сектор Г".

Феновете на Левски тръгнаха организирано от офиса на Националния клуб на привържениците в 16:45 ч.

Капацитетът на стадион "Васил Левски" е намален заради големите буферни зони между агитките. От полицията предприеха тази мярка, за да се избегнат инцидентите от предните мачове, когато феновете се обстрелваха с ракети и като по чудо не се стигна до сериозни наранявания. 

Снимка: Lap.bg

Атмосферата на дербито ще се следи под лупа! От СДВР обявиха, че ще приемат реципрочни мерки на държанието на феновете - ако мачът премине без инциденти, капацитетът за следващата среща ще се увеличи.