на живо

БФС заплаши Левски със служебна загуба

"Сините" има седмица, за да платят счупените седалки на Славия

Левски е заплашен от служебна загуба заради неуредени финансови отношения. "Сините" получиха 7-дневен срок, за да постигнат договорка с ръководството на Славия. Повод за санкцията е жалба на "белите" за неизплащане на дължими суми за нанесени щети от привърженици на Левски на стадион "Александър Шаламанов".

Същото решение е взето и за Ботев Враца. Ето точната формулировка:

"По жалба на ПФК „Славия“ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК „Левски“ гр. София на стадион „Славия“, ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „Левски“ да уреди финансовите взаимоотношения с ПФК „Славия“ в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/.

По жалба на ПФК „Славия“ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК „Ботев“ гр. Враца на стадион „Славия“, ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „Ботев“ да уреди финансовите си взаимоотношения с ПФК „Славия“ в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/."

Член 38, ал.9, б. В от ДП гласи следното: "ако в срока по б. „б” дължимите суми не са изплатени, ДК налага наказание на ФК-длъжник присъждане на служебна загуба за всяка среща за периода до пълното изплащане на сумите".