на живо

Бивш шеф на Левски: Ще бием Лудогорец, но не е за гордост

Отборът е във футболен фалит, фабриката за илюзии започна да издиша

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев отправи остри критики срещу настоящото ръководство на клуба. Икономистът направи сравнение на представянето на отбора при Станимир Стоилов и при Николай Костов.

Ганев акцентира върху факта, че настоящият собственик Наско Сираков няма нито една победа срещу ЦСКА и Лудогорец за последните 4 години с изключение на периода, когато начело е Стоилов. "Фабриката за илюзии започна да издиша", написа той.

Любопитство буди и последното изречение в поста му. "Първата победа срещу Лудогорец ще е след няколко седмици, но тя няма да е повод за гордост". "Сините" приемат шампионите в последния кръг на плейофите.

Публикуваме позицията на Ганев без редакторска намеса:

"В началото на Страстната седмица малко статистика за футболния фалит на Левски.

Нищо от последните мачове не е изненада. Сираков (без Мъри) няма победа срещу ЦСКА-София в последните 4 години - 5 загуби в 8 мача с червените. Срещу Лудогорец са само загуби - 7 загуби в 7 мача*. Общо 12 загуби срещу директните конкуренти и нито една победа.

В периода на Мъри е съвсем друга картина. Доминация над ЦСКА-София (загуба само в първия мач с все Шелис, Зайков и т.н., след което без допуснат гол в 4 мача, в т.ч. 2 победи и Купа) и реална конкуренция на Лудогорец (2 победи и 3 равни в 9 мача, в т.ч. отстраняването за купата).

Мъри не е разполагал с по-голям бюджет. Напротив, в момента бюджетът за заплати в Левски е по-висок. Разликата е, че в онзи период "чалготеката" на Герена беше затворена и се работеше правилно.

На личните нападки не съм отговарял и няма и да го правя. Фабриката за илюзии обаче започна да издиша.

*Първата победа срещу Лудогорец ще е след няколко седмици, но тя няма да е повод за гордост".