на живо

"Ботев" Пловдив скочи на съдийството, Зингаревич с коментар

След незачетения гол срещу шампиона "Лудогорец"

"Ботев" Пловдив излезе с официална позиция срещу съдийството при загубата с 0:1 от шампиона "Лудогорец". "Жълто-черните" отбелязаха гол още в 11-ата секунда, но той не беше зачетен след намеса на системата за видеоповторения (VAR) заради спорно нарушение. Затова "канарчетата" поискаха съдиите от мачовете с "Левски" и "Лудогорец" да не им бъдат пращани до края на сезона.

"ПФК "Ботев" Пловдив няма съмнения, че основните принципи и протоколи за използване на системата VAR в българското първенство са нарушени и не отговарят на стандартите на ФИФА.

Първият принцип за подпомагане на рефера е: само в случай на "ясна и очевидна грешка" или "сериозен пропуснат инцидент", което беше нарушено.

Снимка: Lap.bg

Нашият клуб отправи официално искане за проверка на БФС за спазване на протокола на IFAB и съответствието на рефера на БФС със стандартите на процедурата по лицензиране.

Системните грешки в официалните мачове показват нарушение на изискванията на програмата за одобрение на ФИФА.

Настояваме реферите Станимир Тренчев, Васимир Ел-Хатиб, Иво Андреев и Георги Димитров да бъдат отстранени от мачовете на "Ботев" до края на този сезон.

"Ботев" Пловдив очаква официална позиция на БФС и отговор на нашите призиви.", написаха от "Ботев".

Днес темата коментира и собственикът на клуба Антон Зингаревич. Руският бизнесмен призова феновете да организират протест.

"Крайно време е господата директори в "Ботев" да вкарат всичката си енергия да защитят клуба с цената на всичко, ако не го направят значи нямат място в "Ботев" и веднага да си потеглят за Русия! Не се търпи вече", коментира в социалните мрежи привърженик на "канарчетата".

"Какъв точно е твоят план? Какво трябва да направим?", отговори руският бизнесмен. "Какво искаш да направим? Защо си седите вкъщи и не излизате на протест? В клуба работят 50 души, на които плащам заплати. И с какво се занимавате? Да седите на компютъра си? Отидете и протестирайте. Писна ми от тези глупости!", реагира Зингаревич.