на живо

Брадли де Нойер за "Код Спорт": Писано ми е да вкарвам във важни мачове

Когато дойдох знаех, че ЦСКА е голям клуб, усетих го веднага. Щастлив съм тук, откровен е защитникът

В новия епизод на „Код Спорт“ екипът ни среща с един от новите бойци в редиците на ЦСКА – Брадли де Нойер. Нидерландецът вече откри головата си сметка за „армейците“ с изпълнение-шедьовър срещу ЦСКА 1948, което се вижда изключително рядко по родните терени. Левият бек бързо стана любимец на „червената“ публика и е сред козовете в тима на Саша Илич.

"Това е може би вторият гол в кариерата ми. Вкарах и важен гол в Румъния през миналия сезон в плейофите, с който продължихме напред. Май ми е писано винаги да вкарвам във важните мачове", коментира Брадли в ефира на RING. 24-годишният нидерландец не крие, че се чувства добре в клуба. "Когато дойдох знаех, че се присъединявам към голям клуб, усетих го веднага. Щастлив съм тук", откровен е защитникът.  "Искам да изкача и следващото стъпало в кариерата си, но засега ми е добре тук и се фокусирам върху шампионата, купата и всичко останало, защото мисля, че е време отборът да стане шампион", каза още Де Нойер.

В епизода гостува и гребецът Кристиян Василев точно две седмици преди световното първенство в Чехия. Пловдивчанинът се нареди в елита след бронза на шампионата на Стария континент през август в Мюнхен. "Винаги така правя - поставям си някакви срокове, давам всичко от себе си, накрая тегля чертата - виждам как съм се класирал, какви са ми резултатите, какво ми е коствало и взимам решение какво да правя - продължавам ли, или не. Бях стигнал до един такъв етап миналата година. Не съм сигурен точно кое ме накара да продължа, но съм щастлив, че съм си преосмислил решението и съм продължил, защото последва доста успешен сезон", откровен е пловдивчанинът.

Специално за „Код Спорт“ говори и волейболната звезда на Бразилия Лукас Сааткамп – 210-сантиметров гигант, ликувал като олимпийски шампион и помогнал за спечелването на последната до момента световна титла на „селесао“.

"България винаги е била пример за сила. Имате отлични и изключително силни нападатели. Един екип, който винаги знае как да мине в защита. Играта ви на олимпийските квалификации беше изключително трудна и оспорвана. Затова винаги е предизвикателство да играем срещу България. Това е страна, която обича волейбола. Когато идваме тук, си даваме сметка, че ще бъдем приети много добре. Смятам, че това е много готино. Подобно е и в Полша – страна, която е влюбена в спорта. Затова е много приятно да играеш тук, в България", е мнението на бразилеца.