на живо

ЦСКА купи национал на Косово

Централният защитник Лумбард Делова пристига от Балкани

ЦСКА купи национала на Косово Лумбард Делова. Централният защитник (189 см) идва от шампиона на страната Балкани.

"След продължителни преговори между двата клуба, състезателят се присъединява към ЦСКА срещу трансферна сума, но финансовите параметри по сделката остават конфиденциални. След успешно преминатите медицински прегледи, той ще се присъедини към подготвителния лагер на ЦСКА в Банско", написаха "червените".

25-годишният Делова има три поредни титли на Косово с Балкани, като е носител на купата и суперкупата на страната. Той е шампион и с ФК Прищина, печели и купата на Хърватия с Хайдук Сплит. Избран е за футболист №1 на Косово за 2023 година.

Бранителят има опит на международната сцена, като е взел участие в близо 30 срещи от ЕКТ, а от началото на 2022 година е част от националния тим на Косово (8 мача).

Делова беше несменяем титуляр за Балкани през миналия сезон, в който отборът направи силна европейска кампания и игра в груповата фаза на Лигата на Конференциите. В началото на кампанията пък победи с 2:0 Лудогорец в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, но след това отстъпи с 0:4.