на живо

ЦСКА преговаря с нападател за 2,5 млн. евро

Кипърският национал Йоанис Питас прави фурор в АИК

 

ЦСКА преговаря за един от най-актуалните кипърски футболисти. Нападателят Йоанис Питас се представя много силно с екипа на шведския АИК - 9 гола в 18 мача от началото на сезона. Общата му статистика за тима е 19 попадения в 31 срещи от миналото лято.

"Червените" опитват да купят правата на 27-годишния национал на Кипър. Самият Питас е съгласен да пристигне на "Българска армия", където му предлагат значително увеличение на заплатата.

Договорът му с АИК е до 30 ноември 2025 г. Според Transfermarkt цената му е 2,5 милиона евро.

Медиите в Швеция твърдят, че Питас е бил в полезрението на Лудогорец през миналото лято. "През последните няколко месеца Йоанис беше под микроскопа на няколко отбора. Някои проявиха интерес, а други предприеха следващата стъпка и направиха своя интерес официален. Един от тях е водещият български клуб ЦСКА. Спящ гигант, който от години живее в сянката на Лудогорец", съобщава kathimerini.com.

"Новите собственици са готови да похарчат милиони, за да върнат отбора на върха и в европейските турнири, а ЦСКА отчаяно иска да вземе нападателя. И това си личи на практика, тъй като двата клуба преговарят. Самият Йоанис Питас също има горещо желание да завърши трансфера - както по конкурентни, така и по финансови причини.

От една страна е перспективата за титли и Европа, а от друга - изключително примамливата оферта на българите, които са готови да умножат заплатата му", се посочва още в публикациията.