на живо

ЦСКА ще обжалва: От БФС четат правилника както дяволът Евангелието

Кои са тежко ударените? Какви са последствията за въпросните лица?, питат „армейците“

Lap.bg

ЦСКА обяви, че ще обжалва наказанието от 2 мача без публика, което получи заради поведението на феновете си по време на мача от 28-ия кръг срещу Лудогорец.

Двубоят на ст. Българска армия в столицата беше прекъснат за около четвърт час в 70', след като от трибуните летяха предмети, насочени към играчи на гостите. Основна мишена на ултрасите беше бившата звезда на ЦСКА - Кирил Десподов.

Снимка: Lap.bg

Декларацията на "червения" клуб:

"Разбираме, че наказанията за ексцесии трябва да са сурови, но не разбираме докога различните отбори ще бъдат третирани различно. Не разбираме защо докладите на делегата и съдиите с описани инциденти не се качват, за сметка на докладите преди и след мач, които са качени в системата на БФС и в които се говори за „осигурени нормални условия за провеждане на футболната среща“.

Имаме няколко въпроса. Кои са тежко ударените? Колко тежко? Какви са последствията за въпросните лица? Как се очаква да се запознаем със случилото се? В жалбата си ще изискаме да получим цялата налична информация, за да се запознаем с казуса в детайл.

Нима е случайност, че в момент, в който сме на точка разлика от Лудогорец, сме сурово наказани да се хвърлим във войната без нашата армия?! През годините сме се убедили, че от БФС четат дисциплинарния правилник подобно на дявола Евангелието – както намерят за удобно, за когото намерят за удобно.

Нищо не е решено! С вас, “армейци”, ще се борим докрай! Всички действия на кръгове около БФС само ни карат да вярваме още по-силно, че се страхуват от нас."

Снимка: Lap.bg