на живо

Драган Шолак: Невъзможно е да се инвестира в Левски с тези дългове

Бизнесменът отрече обвинението, че не е подходил сериозно към сделката

Собственикът на Sport Republic Драган Шолак разкри защо е пропаднала сделката за закупуването на Левски. Бизнесменът посочи пред "Капитал", че причината е "огромният дълг и лошата структура на дълга, част от който е под международни санкции".

"Мога да ви уверя, че положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме успешно дълговете на ФК "Левски" и да разработим стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба, както желаят многобройните привърженици и фенове на отбора в България.

Вложихме много финансови средства за привличане на експерти, изготвяне на анализ и намиране на решение, с което да постигнем това. Но за съжаление не успяхме, заради огромния дълг и лошата структура на дълга, част от който е под международни санкции. Опитахме се да намерим правилното решение от правна гледна точка, но установихме, че такова решение не може да се намери. Невъзможно е да се инвестира в клуба при такива условия", коментира Шолак.

Той отрече обвинението на изпълнителния директор на Левски Иво Ивков, че не е подходил достатъчно сериозно към преговорите. "Подходихме към тази сделка с цялото необходимо внимание и професионализъм, положихме много усилия, включително да подкрепим финансово клуба. Нещо повече, компании, част от United Group, са подкрепяли и продължават да подкрепят ФК "Левски" дори и в момента. Един пример дори беше цитиран от изпълнителния директор на ФК "Левски".

Тагове:

@