на живо

Върхът на падението: Емил Костадинов показа среден пръст на журналистите (ВИДЕО)

Вулгарната проява на някогашната легенда идва в навечерието на 30-годишния юбилей от "Парк де Пренс"

Върхът на падението: Емил Костадинов показа среден пръст на журналистите (ВИДЕО)
 

Нова грозна постъпка на представител на БФС! Членът на Изпълкома и някогашна легенда на националния отбор като футболист Емил Костадинов показа безцеремонно среден пръст на журналистите.

Авторът на онзи фамозен гол на "Парк де Пренс" на 17 ноември 1993 г. стори това след драматичното равенство 2:2 между България - Унгария пред празните трибуни на Националния стадион и на фона на масовия фенски протест срещу управляваната от бившия му съотборник в държавния тим Борислав Михайлов родна централа.

"Съжалявам много, че така е станало. Не мисля, че по този начин трябва да се изразяват. Кръвта е много лошо нещо, но можеше и да е много по-лошо. Не знам, срещу кого са се събрали. Много сте агресивни. Първо искам да поздравя момчетата, трябва и вие да го направите."

"Вижте какво, най-правилното решение на УЕФА, е, че затвори стадиона. Защото ако публиката беше на стадиона, можеше да е много по-лошо. Лека вечер!", заяви Костадинов и последва неприличният жест.

Вулгарната постъпка на човек като Костадинов, който заема важен пост в родната футболна централа, идва в навечерието на велика годишнина - в петък (17.11) се навършват точно 30 години от фамозното изпълнение на нападателя във вратата на Франция в Париж, с което той класира България на световното в САЩ през 1994 г.

Този среден пръст на 56-годишния Костадинов маркира нагледно падението му - неговото, както и това на почти цялото онова "златно поколение" на Четвъртите в света. За разлика от него обаче, Борислав Михайлов предпочете да си спести срама и не се появи на стадиона за мача с Унгария.