на живо

Фенове атакуваха "Левски" заради позицията срещу Гонзо

Очевидно най-лесно е да хвърляме кал върху нашите легенди, написаха от „Ултрас Левски“

Поредно напрежение между феновете и ръководството на "Левски". Една от най-големите фракции на превържениците реагира остро заради декларацията на клуба срещу легендата Георги Иванов-Гонзо.

"Левски" разпространи позиция, в което се разграничава и осъжда изказване на техническия директор на БФС. Във вторник Иванов обяви, че в националния отбор няма да играят футболисти с друг цвят на кожата.

"ПФК Левски“ се разграничава и осъжда изказването на техническия директор на БФС и бивш изтъкнат футболист на клуба Георги Иванов от 24.01.2023 г. "ПФК Левски" не приема расизма и дискриминацията под каквато и да е форма", се посочва в изявлението на "сините".

Организацията "Ултрас Левски" пита дали това е най-големият проблем на клуба.

"Нашата организация твърдо се противопоставя на днешната "позиция", изразена в официалните канали на ПФК Левски, относно една от легендите на нашия вековен клуб - Георги Иванов. Изумени и учудени сме от бързата реакция на клуба, когато трябва да се нападне "наш". Не става ясно кой по-точно искаше мнението на клуба и кое е налагало клуба да "осъжда" изказване на Гонзо, което няма нищо общо с клуба.

Изказване, изкарано от контекста, в което се твърди, че в националния отбор трябва да играят млади българи, а не бразилци, нигерийци или сърби. Нима това не е така и клубът ни осъжда това? Нима това в момента е най-големия проблем на ПФК Левски? 

Очевидно най-лесно е да хвърляме кал върху нашите легенди, докато кротко и услужливо си мълчим срещу тези, които с години бълват лай*а върху отбора и неговите привърженици! Призоваваме администрацията на ПФК "Левски" да се съсредоточи върху огромните проблеми от всякакво естество налегнали клуба и да спре да се изявява като морален стожер и последна съдебна инстанция!

Кога на Гонзо паднете, паднете..."

Наскоро управата на "Левски" взе решение да отмени трите контроли срещу руски тимове, уговорени за зимния подготвителен лагер в Дубай. Това стана след масиран натиск от страна на феновете заради руската агресия в Украйна.