на живо

Фенове на ЦСКА с призив за отмяна на контрола

Заради побоя над Християн Пендиков

Част от привържениците на ЦСКА призоваха ръководството на клуба да отмени следващата контрола по време на зимната подготовка в Белек. Става дума за феновете от „Трибуна Сектор Г“, които не искат „червените“ да премерят сили с "Македония Гьорче Петров". 

Проверката между двата отбора трябва да се състои на 29 януари (неделя). Една от най-известни фракции на столичани използва Facebook, за да изрази своята позиция. Ето какво гласи тя:

Ще използваме нашата трибуна, за да призовем ръководните фактори в любимия ни клуб да отменят предстоящата контрола на 29.01 с ФК Гьорче Петров. Вето на антибългарщината!

Силно вярваме, че националният интерес и достойнството ни нямат алтернатива.

България над всичко!

„Армейците“ са третият български отбор, призован да отмени дадена контрола. Само преди ден ръководните фактори на „Пирин“ Благоевград се вслушаха в протестната декларация на ултрасите си и отказаха приятелския мач с ФК "Скопие" заради обтегнатите отношения между България и Северна Македония в последните дни след побоя над секретаря на българския клуб в Охрид - Християн Пендиков.

Наскоро това направиха и от „Левски“. „Сините“ се отказаха от това да играят контроли с руските Спартак" Москва и "Урал", а решението бе взето под натиск на привържениците им.