на живо

Край на търпението: Феновете на Левски искат оставки

Очевидно някой лъже и ние настояваме да разберем кой е той и да поеме отговорност, зове Димитър Костадинов

БГНЕС

"Даваме си сметка, че с позицията, която ще заемем, ще си навлечем гнева на някои левскари. Сигурни сме, че немалка част от левскарите вярва, че отново трябва да замълчим. Вярват, че проблемите могат да се решат с изчакване и търсене на прошка. Проблемите са твърде дълбоки и дълго беше отлагано тяхното решение", коментираха от сдружението "Левски на левскарите", които говориха пред медиите.

"Решихме, че се налага да вземем позиция по тези теми. Вярваме, че можем да намерим заедно решение на проблемите. Нашата мисия е винаги да търсим истината и да се борим за нея и да изобличаваме тези, които я потъпкват. Разчитаме, че истината за миналото и защо стигнахме дотук ще бъде изяснена веднъж завинаги", заяви председателят на Сдружението Димитър Костадинов.

"В края на подготвителния период тази година г-н Станимир Стоилов изнесе информация, че за футболисти от нашия отбор е имало интерес и оферти в размер на близо 6 милиона лева. След което изпълнителният директор г-н Ивайло Ивков потвърди тази информация, но след това се случи така, че мажоритарният акционер на клуба определи тази информация като класическа лъжа. Интересно е, че се оказа, че не е лъжа. Имало е оферта за такива пари.

Много зле ни прозвуча това оправдание от негова гледна точка, че осъществяването на тези сделки са опасност за втора Казанска афера. Не прозвуча добре от човек, който е замесен в аферата "Диксън". Ако треньорът и директорът ни лъжат и заблуждават във връзка с тези оферти, да поемат отговорността, която подобава на левскари, и да подадат оставки без никакви претенции за неустойки от клуба.

Принципите ни не позволяват да следваме лидери, които не казват истината. Ако се окаже така, че мажоритарният акционер не е казал истината или ни е излъгал за пореден път, нека и той поеме тази отговорност и да депозира своите акции в клуба. При това положение всички левскари ще можем заедно с генералния спонсор на клуба да продължим битката за спасението на Левски.

Очевидно някой лъже в Левски и ние настояваме да разберем кой е той и да поеме отговорност за това. Да се спре веднъж завинаги това непристойно за Левски тровене на обстановката", каза още Костадинов.