на живо

Феновете на Левски потеглиха за мача с ЦСКА (ВИДЕО)

Шествието ще затрудни движението в центъра на София

Феновете на Левски потеглиха за мача с ЦСКА (ВИДЕО)

Феновете на Левски се отправиха към националния стадион "Васил Левски", където в 16:15 ч. ще започне дербито от първия кръг на плейофите в Първа лига срещу ЦСКА.

По традиция стотици привърженици се събраха пред офиса на Националния клуб на привържениците на бул. "Тодор Александров" в столицата, откъдето "сините" тръгнаха организирано и съпроводени от полиция. 

Крайната им точка са секторите "Б" и "В" на националния стадион, където привържениците ще бъдат настанени като символични домакини. 

Придвижването на левскарите ще затрудни движението в центъра на столицата. Очаква се групата да мине през площад "Княз Александър Батенберг", по бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Граф Игнатиев".

Феновете на ЦСКА по традиция се събират в градинката на ул. "Иван Асен Втори" и, докато се изтеглят към стадиона, за кратко затварят натовареното кръстовище на Орлов мост. Начален час за "червеното" шествие не е обявен. 

Капацитетът на стадион "Васил Левски" е намален заради големите буферни зони между агитките. От полицията предприеха тази мярка, за да се избегнат инцидентите от предните мачове, когато феновете се обстрелваха с ракети и като по чудо не се стигна до сериозни наранявания. 

Атмосферата на дербито ще се следи под лупа! От СДВР обявиха, че ще приемат реципрочни мерки на държанието на феновете - ако мачът премине без инциденти, капацитетът за следващата среща ще се увеличи.