на живо

Феновете на "Локо" Пловдив искат дофинансиране на стадиона, готвят протести

След решението на общината да отпусне 22 млн. лв. за "Колежа"

Феновете на "Локомотив" Пловдив се събраха пред общината на града под тепетата. Привържениците пожелаха среща с кмета Здравко Димитров, за да поискат допълнително финансиране за строежа на клубния стадион в парк "Лаута".

Недоволството им е породено от решението на градоначалника да отпусне 22 млн. лв. на фирма, която се занимава с доизграждането на стадиона на "Ботев". 

В ефира на "Тази сутрин" по bTV, феновете на "Локомотив" призоваха за одит на изразходването на средства по двата стадиона, за да се направи план за довършване на проектите. Ако искането не бъде изпълнено, са готови да излязат на протест.

Поводът да се съберем е това предложение на г-н Димитров от 22 млн.лв. да се дадат на един компрометиран строител в Пловдив за довършването на стадиона на „Ботев“. Кметът иска да задължи бюджета на Пловдив в следващите три години, напускайки кметския стол. Това застрашава пряко публичните финанси на Община Пловдив, редица структурни проекти, включително и довършването на строежа на нашия стадион. Затова сме се събрали и искаме да се проведе пълен финансов одит и да се види как са изразходвани средствата до този момент.

Строежът на нашия стадион има нужда от допълнително финансиране. В рамките на месец февруари ще станат ясни количествените сметки за неговото довършване. Едва тогава ще имаме яснота каква ще бъде сумата за доизграждането. Това, което ни събра, е поредното безумие. Ние искаме да призовем и да дадем добър пример. Нека бъде направен одит не само на стадион "Христо Ботев", а и на нашия, за да видим как се действа", допълни един от привържениците на "черно-белите".

Днес на практика е началото на това, за което се подготвяме. Ще видим какво ще се случи, но нямаме големи очаквания, защото и друг път сме били на подобни срещи. Все пак ще постъпим както трябва. В зависимост от това какво се случи, ще имаме следващи действия. Това е началото, ние сме тук като пловдивчани, които са засегнати от поредното безумие от това, което прави управата на града в лицето на кмета. Искаме да призовем всички пловдивчани да реагират. Моля всички за действие, включително и колегите от "Коматево", които също афишираха, че са за одит.", заявиха феновете на "Локомотив".