на живо

Феновете: Твърденията за бой между агитки са долна лъжа

След окървавения масов протест срещу БФС на Борислав Михайлов

Феновете: Твърденията за бой между агитки са долна лъжа
 

Организирани фенове от масовия протест срещу БФС на Борислав Михайлов отрекоха да е имало сблъсъци между агитки, каквато информация изтече от СДВР.

Бунтът около Националния стадион преди евроквалификацията с Унгария вчера доведе до безредици и кръвопролития. София горя в продължение на часове, десетки пострадаха, а инфраструктурата на столицата понесе щети за над 42 хил. лв.

"Бихме искали да заявим, че изтеклата от страна на СДВР информация за сблъсъци между две агитки на протеста снощи категорично не отговаря на истината - напрежение между нас и останалите не е имало".

Това заявиха организираните привърженици на ЦСКА от "Трибуна Сектор Г", които вчера взеха участие в протеста на футболните фенове, рамо до рамо с фенове на Левски, пловдивските Ботев и Локомотив, Черно море и Берое."

"От сутринта удобната за всички версия е широко лансирана в добре познатите ни послушни "медии", гарнирана с лъхащи на фалшив патос и драматизъм пресконференции. Не за първи път забелязваме подобен опит за демагогия и преекспониране на събитията от страна на МВР, но дори и те не могат да скрият грозната истина, прозираща от стотиците клипове и снимки в социалните мрежи - десетки пребити невинни хора вследствие на поредния полицейски произвол. На тяхна страна е правото, но наша страна - правдата!", написаха още "червените" фенове.

Остра реакция дойде и от "Ултрас Левски" в социалните мрежи:

"Вчерашната вечер беше апотеоз на падението на едно велико футболно поколение. Циничните интервюта след мача от безбожно самозабравилите се нагляри, в каквито са се превърнали доскорошните любимци на поколения българи, нагледно обясняват цялостните събития извън стадиона - само и единствено омраза към позорния БФС, достигнала до точката на кипене.
Незабавно вън от футбола ни, плява проклета! Незабавни оставки и потъване вдън земя, където никога повече да не чуем за вас."

"И да не пропуснем “органите на реда”, които се опитват да оправдаят безумията си със смешни и жалки твърдения за бой между фенове на различни отбори. Долна лъжа! Затова незабавни оставки и уволнения на всички по веригата аматьори, некадърници и комплексари в редиците на МВР от министри до главни оперативни риалити шоу звезди, доказали с години абсолютна некомпетентност, непознаване на материята и незнание как да се справят със служебните си ангажименти!"