на живо

ФИФА и УЕФА похвалиха опита и лидерските качества на Гонзо

Централите поздравиха новия президент на Българския футболен съюз

Lap.bg

Европейската и Световната футболни централи изпратиха дежурното си приветствие към новия президент на Българския футболен съюз - Георги Иванов-Гонзо. 

Той беше избран пред Димитър Бербатов и Михаил Касабов на Конгрес в петък (15 март) и наследи на поста Борислав Михайлов. 

В приветствието от президента на ФИФА Джани Инфантино се казва, че опитът, експертното мнение и лидерските качества на бившия футболист ще повлияят за развитието на родния футбол.

“Господин Президент, моля приемете най-искрените ми поздравления във връзка с избирането Ви за президент на Българския футболен съюз. Вашата експертиза и лидерски умения, както и Вашият опит, със сигурност ще окажат огромно влияние върху развитието на нашата красива игра в България. Убеден съм във футболния потенциал на страната Ви – винаги може да разчитате на личната ми подкрепа и тази на ФИФА за постигане на целите Ви”, гласи част от поздравителния адрес на Джани Инфантино.

Снимка: Lap.bg

От УЕФА са по-лаконични: “Господин Президент, поздравявам Ви за избирането Ви за президент на Българския футболен съюз. Желая Ви всичко най-хубаво, Георги, във Вашата нова ръководна роля в българския футбол.”

Двете приветствия бяха публикувани на страницата на Българския футболен съюз.