на живо

Фонд инвестира 13,5 млн. лева в ЦСКА

Парите са от "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука"

Lap.bg

"Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", който е собственост на Данаил Илиев, е инвестирал над 13,5 млн. лева в ЦСКА през последните 10 месеца.

Сумата е преведена на дружество, което държи 40% от акциите на "червените" и е собственост на въпросния фонд, пише Sportal.

Това е сторено след увеличение на неговия капитал чрез парични вноски. В края на миналата година той е бил 1000 лв., а 12 месеца по-късно е 13 551 000 лв. Паричните преводи са направени на 6 вноски, последната от която е от преди няколко дни и е в размер на 1 300 000 лв.

Снимка: Lap.bg

Предметът на въпросното дружество е: инвестиции в спортни съоръжения и обекти, и мениджмънт на спортни съоръжения и обекти. Управителят му Ангел Борисов представлява ЦСКА в "Спортни имоти Българска армия". Тази фирма е създадена съвместно с държавата и чрез нея трябва да бъде изграден нов стадион в Борисовата градина на мястото на сегашната "Армия".

Снимка: Lap.bg

Все още не е ясно дали тези над 13,5 млн. лева са послужили за издръжката на клуба през годината, или пък част от тях ще се използват за началото на предстоящия мащабен строеж, който трябва да стартира през следващата година.