на живо

Футболистите на Левски тичали по-малко от женски отбор

Станислав Генчев бил шокиран

Lap.bg
 

Новият треньор на Левски Станислав Генчев си е поставил като задача №1 да вдигне физическата издръжливост на футболистите по време на подготовката.

От "Герена" разкриха пред "Мач Телеграф", че младият наставник е останал изключително шокиран от факта, че апаратурата, която следи колко тичат футболистите по време на официалните мачове, е показала, че те се движат по-малко дори от женски отбор.

Именно такъв пример дал Станислав Генчев пред ръководството, за да покаже, че бившият наставник на тима Николай Костов доста бил занемарил физическата форма на футболистите.

Снимка: levski.bg

Специалистът показал конкретни цифри, които доказвали тази теория.

Става дума все пак за силните женски отбори, които играят в Шампионската лига, а не тези от родното първенство, разбира се. Иначе статистиката сочи, че стандартно мъжките отбори бягат общо с 10-15 километра повече от женските. При Левски обаче през последния сезон нещата са били трагични в това отношение.

Неслучайно "сините" изглеждаха ужасно по време на вторите полувремена на мачовете от есенния дял.

Снимка: Lap.bg

Разбрал най-големия проблем на Левски, Станислав Генчев е взел спешни мерки още по време на ваканцията на "сините" футболисти между сезоните.

Той лично се е обадил на всеки един от играчите, за да му каже да не изпълнява нито една от инструкциите, които Николай Костов им е разпоредил по време на паузата.