на живо

Галин Иванов: Искаха млади футболисти в националния, видяхме какво стана...

Ако ме извикат, ще дам всичко от себе си за България, каза халфът на "Славия"

Lap.bg
Футболистът на "Славия" Галин Иванов бе избран да Играч №1 на шестия кръг в родната Първа лига. При получаването на наградата той говори и за състоянието на националния отбор.
 
„В националния отбор се случиха доста неща. Искаха млади футболисти, видяхме какво стана с тях... Разбира се, че, ако ме извикат, ще дам всичко от себе си за националния отбор. И преди съм имал доста добри игри, но не съм получавал повиквателна. Нека играят младите. Има и такива, които си мислят, че знаят всичко. По-голямата част се допитват, слушат, попиват... Чуват какво им казваме и си взимат поуки. Не трябва само с млади, трябва и опитни. Покрай опитните трябва да се развиват, защото не са готови още за А група, да не говорим за националния отбор, за Шампионски лиги или Лига Европа. Виждате какви футболисти има. На по 20 години играят Шампионска лига финал, печелят мачове. Млади са на по 16-17 години, след това са опитни“, смята Иванов.
 
Снимка: Lap.bg
Той коментира и казуса с многото отложени мачове заради евротурнирите.
 
„Най-добре да бяха спрели първенството и да видим кой къде ще се класира, пък след това да продължим нататък. Вижте, нямам против да се отлагат мачове, но да се каже една-две седмици предварително. Не може един ден преди мача да разберем, че няма да играем. Да чакаме, да видим ще победят ли или няма да победят и тогава да се решава. Това не е правилно“, заяви Галин.