на живо

Генчев: Левски може да се бори и за титлата, и за Купата (ВИДЕО)

"Сините" чакат трима нови до края на седмицата, солена глоба за звезда

Генчев: Левски може да се бори и за титлата, и за Купата (ВИДЕО)
 

Треньорът на Левски Станислав Генчев вярва, че "сините" могат да се борят и за титлата, и за Купата.

Младият специалист даде първата си пресконференция като наставник на столичния гранд, в която разкри, че в Левски очакват трима нови до края на седмицата. Междувременно основен играч ще бъде глобен солено.

Снимка: Lap.bg

"Отборът трябва да има собствена система на игра и противниците да се съобразяват с нас. Едно нещо, което се тренира целенасочено, винаги води до резултати. Най-лесният начин да се стигне до обединение между феновете, са добри резултати и добра игра.", коментира Генчев преди началото на лятната подготовка.

"Когато няма резултати, винаги се раждат противоречия между фенове, ръководство и така нататък. Един треньор и футболист на Левски не трябва да очаква цели, които да му бъдат поставяни. Аз смятам, че Левски може да се бори и за титла, и за Купа. И да имаше европейски мачове, те щяха да започнат около първия за първенство."

"Сега ще имаме време да се подготвим, след това мачовете ще са събота-събота и ще имаме много време. Европейските мачове са нещо, което ще липсва на Левски. Държа да привлека добри футболисти, които смятам, че ще помогнат."

"Не е лесно да се привлекат добри нападатели, защото изискват високи заплати и има голям интерес към тях. Гледаме момчета, които са в България, познават българския футбол и ние ги познаваме като треньори."

Снимка: Lap.bg

"Има един закъснял, който си е изпуснал самолета - Фабио Лима. Той ще понесе финансова санкция и смятам, че това няма да се повтори. Лима не е тук, става дума за него. За мен е добре всички футболисти да останат в отбора. Футболът е бизнес и ако дойде добра оферта, ние ще продадем играча. Когато един футболист мисли повече за финансова изгода, той не е с глава си в съблекалнята и не е полезен за отбора."

"Има правила, на които ще държа. Това са колко време играчите да идват преди тренировка, каква информация трябва да достига до доктори и масажисти, как трябва да се държат играчите. Ще има санкции, ако някой не е в добра спортна форма. Говорим най-вече за килограмите. На никой няма да е лесно да му сложим паве от 2 килограма в джоба и да го накараме да бяга. Същото е и с футболистите."

Снимка: Lap.bg

"Футболистите трябва да знаят, че докато има шанс да се борим за титлата, ще го правим. Всички отбори започваме от 0 точки и от нас зависи къде ще завършим в края. Всички национални състезатели, младежкия и юношеския отбор ще се присъединят към лагера в Правец. Много искам да наложа млади футболисти. Петима от младите ни таланти ще започнат с нас. Всеки ще получи шанс.", коментира още Генчев.