на живо

Гонзо каза само едно име от Изпълкома си

Той обеща сериозни промени в досегашния състав

Lap.bg

Един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо разкри само един от сигурните членове на изпълнителния комитет на централата, ако бъде избран на Конгреса на 15 март. 

Това е сегашният ръководител на Аматьорската лига, който в момента е Румян Вълков.

"Първото нещо, което ще променим, е Изпълкомът. Има много негативи и позитиви в работата на някои хора в БФС. Структурата трябва бавно и постепенно да се променя. Трябва да се пипа много внимателно и постепенно. Ако някой е работил добре, ще има възможността да остане. Няма да има президенти на футболните клубове в Изпълкома. Така ще има конфликт на интереси. Има хора, който със сигурност трябва да са вътре - например шефът на аматьорския футбол", заяви Гонзо пред "Спортал".

Бившият футболист заяви, че постът на президент на БФС е логично продължение на кариерата му досега.

"След оставката на Борислав Михайлов реших да се кандидатирам, защото минах всички нива в българския футбол. Бил съм футболист, треньор и директор. Смятам, че следващата крачка е да бъда президент. Взех това решение в края на миналата година", каза настоящият отговорник за националните отбори и добави:

Снимка: Lap.bg

"Разликата между мен и другите кандидати е, че аз съм вътре във футболния съюз. Навсякъде където съм бил, вратите за мен са отворени. Хората, с които се срещам, показват цялото уважение, което имат към мен. Винаги съм помагал, докъдето ми стигат силите. Като кандидат-президент виждам още по-голяма любов към мен"

Иванов заяви, че фокус при негово управление ще бъде футболната инфраструктура, сътрудничеството с държавата и обучението на треньори за подрастващите. Той също така заяви, че бюджетът на БФС е недостатъчен за всички дейности, с които се занимава централата. 

Снимка: Lap.bg

"Две години тази война пречи на целия футбол и цялата среда. Сега има Конгрес и след него трябва да има обединение. Аз ще подам ръка, ако другите кандидати искат да я приемат. Другите кандидати критикуваха федерацията, когато имаше мачове. Свикнал съм на всички тези критики. Федерация и клубове трябва да гледаме в една посока. Ако не спечеля, никога няма да направя това, което направиха те. Ще се отдръпна и няма да критикувам. Националният отбор е за цяла България, не е нито на Гонзо, нито на Бербатов", заяви Иванов.