на живо

Гонзо отчете: Уволнихме над 10. Националите израстват осезаемо

БФС обмисля основаване на фондация, която да подпомага футболните легенди

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо, отчете дейността на централата за първите 20 дни след избирането си на поста. 

Днес (3 април) той свика първото заседание на новия Изпълнителен комитет, въпреки че все още официално не е вписан в Търговския регистър. 

Отчетът беше публикуван на страницата на Българския футболен съюз в социалните мрежи. От него става ясно, че от централата са освободени над 10 служители заради "неудовлетворителни резултати". Новите управленци на българския футбол се обявиха за редуциране на разходите за заплати. 

За последните 20 дни представянето на националните тимове за младежи, юноши и девойки, както и на мъжкия тим, е оценено като позитивно. В този период "Лъвовете" записаха победа с 1:0 над Танзания и равенство 1:1 с Азербайджан.

От БФС се похвалиха и с покани за участие на 74-ия конгрес на ФИФА в Тайланд, за където ще пътува Георги Иванов - Гонзо. Също така представители на централата ще има и на финала на Шампионската лига в Лондон на 1 юни и финала на Евро 2024 в Берлин на 14 юли.

Обсъжда се и основаване на фондация, която да подпомага бившите футболисти след края на активната им кариера.

Ето и целия отчет на новото ръководство на БФС:

На вниманието на българската футболна общественост - ето какви реформи бяха извършени в периода 15.03.2024 г. – 03.04.2024 г., както и ето част от планираните проекти в следващите месеци:
АДМИНИСТРАТИВНИ:
- Работи се по оптимизиране на разходите по перо „заплати“. В ход е също така реорганизация и предоговаряне на отношенията с контрагенти с цел постигане на оптимална ефективност и редуциране на разходите.
- Проведени са срещи с персонала на ключови позиции във федерацията. Анализирано е представянето при изпълнение на служебните задължения и са поставени конкретни цели и срокове на изпълнение, които следва да бъдат периодично ревизирани.
-На база неудовлетворителни резултати към момента са освободени над 10 служители на федерацията.
-Назначени са висококвалифицирани кадри на ключови постове – Технически директор и директор „Финанси“.

НАЦИОНАЛНИ ОТБОРИ:
-Отчита се осезаемо израстване в представянето на младежкия, юношеските и девическите отбори на България. Позитивна е и оценката за работата в представителния ни тим и изявите му в новия турнир FIFA Series, като съществена заслуга за това има селекционерът Илиан Илиев.

КОМУНИКАЦИИ:
-През месец май предстои среща на високо равнище на президента на Българския футболен съюз Георги Иванов с президента на УЕФА Александър Чеферин, който отправи лично поканата към българския си колега.
-На 17 май в Тайланд ще се проведе 74-тият конгрес на ФИФА, който ще е първият, в който новоизбраният президент на БФС Георги Иванов ще вземе участие.
-Получени са и официални покани за присъствие на финала на Шампионската лига в Лондон на 1 юни и финала на Евро 2024 в Берлин на 14 юли.
-БФС ще инициира работни срещи с представители на държавните власти. В дългосрочен план се предвижда създаване на специална комисия, чрез която БФС и държавата да работят съвместно за създаването и развитието на цялостна визия за футбола и модернизация на футболната инфраструктура у нас.
-Сред дългосрочните цели на БФС е и основаването на фондация, която да работи с легендите на българския футбол и да ги подпомага след края на активната им спортна кариера.
-В най-кратки срокове ще стартира обновеният институционален уебсайт на БФС, както и сайт, съдържащ подробна информация за всички първенства и турнири, провеждани под егидата на БФС.

ПАРТНЬОРСКИ ОТНОШЕНИЯ:
-Постигнато е ключово стратегическо споразумение с компанията “Спорт Депо” за предлагане на всички артикули от екипировката на националния отбор в обновения формат на магазин “Абсолют тийм спорт”, специализиран в продажба на отборна екипировка.
-На президента Георги Иванов предстои посещение в Болоня на централата на италианската компания “Макрон”, обличаща всички национални отбори на България.
-В началото на спортно-състезателния сезон 2024-2025 г. всички клубове от професионалния футбол, както и отборите от Трета лига и четвърто и пето ниво в страната, ще получат футболни топки от БФС.