на живо

Гонзо: Работим добре, готвим нова философия за футбола (ВИДЕО)

Не казвам, че ще се кандидатирам за президент на БФС, но това правя 15 години

Гонзо: Работим добре, готвим нова философия за футбола (ВИДЕО)
 

БФС работи добре, поставена е добра основа в националния отбор, а до 10 дни ще покажем единна методика и философия за работа във футбола. Това обяви техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо след 2:2 срещу Сърбия в Лесковац.

Бившият голмайстор на Левски отказа да отговори на въпрос дали ще се кандидатира за президент на централата. Следващата седмица предстои заседание на Изпълкома, след което ще стане ясно на коя дата догодина ще се проведе извънреден изборен конгрес.

"Отборът показва потенциал и различно лице спрямо мача с Литва в София. От една година повтарям, че отборът има потенциал. Някои хора не го виждат, но това са млади момчета, на които им трябва време", започна Иванов.

"Ние поставихме една основа. Някои хора не я виждат основата. В следващия цикъл на Лигата на нациите ще срещнем отбори от нашето ниво, защото в този цикъл Сърбия и Унгария бяха сериозни отбори На нас ни трябва време, за да изградим наистина силен отбор. Тази година беше трудна, но треньорският екип на Илиан Илиев показа как трябва да играе този отбор."

"Българските отбори играят с четирима защитници и при Младен Кръстаич за три дни трябваше да се променя цялото им мислене и всичко, което работят в клубовете. Илиан намери как да подреди отбора и това си пролича с резултатите. При Кръстаич можеше да спечелим някои мачове, но сега показваме едно постоянство."

"При жребия смятахме, че Сърбия и Унгария не са Испания, Франция, Италия. Но те имат футболисти на това ниво. Може би първо малко надценихме отбора и желаехме да се класираме."

"Аз съм поканен от Борислав Михайлов в БФС. Опитвам да работя така, че не само мъжкият отбор, но и всички гарнитури да се развиват. Много неща трябва да правим в ДЮШ - там трябва да се работи. Затова говорим за единна методика и философия, която след 10 дни ще представим и е за целия футбол. Ще го видите, когато на 8 декември представим това нещо, което не се е правено досега в България. То е препоръчително, не е задължително. Клубовете са частни фирми и не можеш да ги накараш да работят по твоя начин. Всеки си развива фирмата, както прецени."