на живо

Градев: Бербатов не решава бързо, не умее да ръководи екип

Красен Кралев е аватарът на Борислав Михайлов, твърди кандидатът за шеф на БФС

Градев: Бербатов не решава бързо, не умее да ръководи екип

Димитър Бербатов не се ползва с подкрепата на изключените клубове, не умее да комуникира с тях, а и няма експертиза да управлява голям екип. Това обяви пред bTV кандидатът за президент на БФС Георги Градев. Доскоро адвокатът по спортно право беше част именно от екипа на Бербатов

"Влязох в тази битка, за да бъде доведена докрай. За това време обаче не бях убеден, че това е екипът и лидерът, който ще я доведе докрай. Основният проблем - как се общуваше с клубовете, конкретно с малките клубове. От 540 клуба-членове на БФС, 510 са малки. Има 41 изключени клуба, които ние като екип, поставям и себе си тук, не защитихме достатъчно добре, можеше да се направи повече за тях", коментира Градев.

"Изключените клубове ме подканиха да се кандидатирам. Защото  Димитър Бербатов не се ползва с подкрепата им. И има реална опасност негативният вот да отиде в грешни ръце. Какво имам предвид - аватар на Борислав Михайлов. Всички във футболното общество знаем, че се готви такъв аватар. Знаем го кой е и за момента го спираме".

"Това е Красен Кралев. Ако той влезе в надпреварата, това е аватарът на Борислав Михайлов, това е човекът, който ще запази статуквото. Сложете камера пред БФС и ще го видите как ходи на срещи. Аз казвам, че те се срещат - това не е ок за мен. Аз се кандидатирам, за да не отидат гласовете в Красен Кралев."

"Ние трябва да говорим практически в момента - аз съм прагматик, обичам бързите и прагматични решения. Ето ви още една причина да си тръгна от този екип: Димитър не е от хората, които вземат бързи, прагматични решения. Начинът на общуване с хората, начинът на вземане на решения - бавни, непрагматични, неспособност да ръководи голяма група от хора и най-вече липсата на експертиза... Това е мое мнение, но лошото е, че повечето хора разсъждават като мен", каза още Градев.