на живо

Херо се завръща, ще води "Спартак" Варна

Това ще бъде 10-ият отбор у нас, който ще води

Lap.bg

Димитър Димитров официално е новият треньор на "Спартак" Варна. От началото на следващата година Херо, който е наставникът с най-много мачове в българския елит, ще застане начело на "соколите". Утре варненци ще дадат повече подробности на специална пресконференция.

Ето какво написаха от клуба:

"Ръководството на "Спартак" ще представи бъдещето на клуба на пресконференция утре. На пресконференцията във вторник (от 11:30 ч.) ще присъстват Павлин Николов и Асен Миланов. Те ще представят Димитър Димитров, който от 1 януари 2023 г. ще застане начело на тима, както и ще отговарят на въпроси свързани с изминалия полусезон и подготовката на тима за следващия. Ще бъде обявен плана за подготовка през паузата в първенството".

Снимка: Lap.bg

Досега Димитров е бил треньор на "Нефтохимик", "Литекс", "Левски", "Велбъжд", "Локомотив" Пловдив, "Черноморец" Бургас, "Лудогорец", "Берое" и "Арда". 63-годишният бургазлия има общо 474 мача като наставник в българското първенство.

Във Варна той ще замени Тодор Киселичков, на когото е бил треньор в продължение на три години в "Нефтохимик" през 90-те години.