на живо

Христо Бонев: Кайзера отива при Пеле, Еузебио и Кройф

Много е тежко, че такъв футболист и приятел напуска нашия свят

Христо Бонев: Кайзера отива при Пеле, Еузебио и Кройф

Много тъжен ден - не само за германския, но и за световния футбол. един от великаните отива на небето при Пеле, Еузебио, Кройф и Боби Чарлтън. Това обяви пред bTV Христо Бонев по повод смъртта на Франц Бекенбауер.

"Приятелството ни започна след мач на националния отбор срещу Западна Германия. Тогава се запознахме с него, въпреки че не знаех много добре немски. След това при всяка среща демонстрирахме най-добри чувства един към друг."

"Такъв футболист смятам, че в Германия няма да има повече. Бяхме в една група на световното в Мексико и Германия ни победи. Но след мача си говорехме колко погрешно е да се играе при тези високи температури. Изключително ми е трудно и тъжно, че такъв футболист и приятел напуска нашия свят."

"Той беше централен защитник, но още от онези години с играта си подсказа каква роля може да изиграе футболист на този пост. Беше и организатор, участваше в атаките и много пъти вкарваше голове. Такъв футболист няма да се роди скоро в света."

"Помня как му се обадих по телефона да му кажа, че съм претърпял сърдечна операция. Отговори ми: Кристо, ние сме колеги и в това отношение. Защото и аз имам четири байпаса. Моите бяха два. Искаше да ми подскаже да не се притеснявам и че всичко ще бъде наред. Благодаря на Господ, засега моето здравословно състояние е изключително добро."

"Когато имаше юбилей преди 7 години, ми изпрати часовник по Мишо Касабов. Беше направил тези часовници за най-големите си приятели. Това беше последният ни разговор."