на живо

Христо Стоичков за Туньо: Все чакам да звънне твоят номер

8 години без Трифон Иванов

Легендата на българския футбол Христо Стоичков си спомни за един от близките си приятели - отишлия си без време на 13 февруари 2016 г. Трифон Иванов.

"Изминаха 8 години, а все едно никога не си си тръгвал! Все чакам да звънне твоят номер, за да ми каже някоя от великите ти крилати фрази! Туньо, не си забравен и никога няма да бъдеш! Ти беше сърцето и душата на нашия отбор! И страшилище за световни шампиони, които редовно биехме! Почивай в мир, приятелю! И ни пази от мястото, където си сега!", написа Камата.

Трифон Иванов почина от инфаркт на 50-годишна възраст.

Ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници – Футболист №1 на България за 1996 г., трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с Рапид Виена.

Има 77 мача и 6 гола за националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г.

Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал'98.