на живо

Илиан Илиев: Танзанийците играят за трансфер в Европа (ВИДЕО)

Мачът е възможност да се покажат, подхождаме сериозно

Илиан Илиев: Танзанийците играят за трансфер в Европа (ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев увери, че "лъвовете" няма да подценят първия си съперник в новия мини турнир на ФИФА - World Series.

Според него танзанийците виждат в мача възможност да привлекат вниманието на европейските клубове и да си осигурят трансфер.

"Слава богу, всички футболисти са здрави, с изключение на отпадналите принудително по-рано. Гледахме мачове на Танзания, не са широко известни на публиката в Европа, запознахме се с тях. За тях това е възможност да се покажат, повечето очакват трансфер в Европа."

"След този мач връщат част от играчите им в отборите, ще подходим сериозно, няма да бягаме много като състав от последните два мача. Трябва да покажем по-добро лице, независимо, че не е така добре познат отборът."

"Това не означава, че по време на мача няма да правим промени. Според системата на отбора сме запознати как можем да реагираме при всяка ситуация. Ако го оставиш да играе, всеки отбор може да ти причини проблеми."

"Всеки и пет минути да получи, трябва да помогне в тази трудна ситуация за националния отбор. Въпросът за мотивацията въобще не трябва да стои на дневен ред. Африканците играят повече на инстинкт, не са подредени така добре като европейските отбори, но не трябва да разчитаме на това. Важно е да излезем да покажем добра игра и да победим", коментира треньорът.

България играе с Танзания утре от 15:00 ч., а в понеделник (25 март) от 18:00 ч. се изправя срещу домакина Азербайджан.