на живо

Илич: Не може да губим от "Левски" по такъв начин!

Треньорът на ЦСКА си е направил изводите след поражението

Tреньорът на ЦСКА Саша Илич заяви, че след загубата от "Левски" е направен задълбочен анализ, а работата оттук нататък ще става още по-усилена. Ще бъдат взети мерки за поведението на всеки отделен играч, както и за психологическата нагласа на целия отбор.

"Със сигурност на всички ни е много тежко след загубата от "Левски" - на играчите, на мен и на феновете. Най-много съжалявам за нашите фенове, защото това е мач, за който живеят всички. А ние не играхме на нивото, на което трябваше", каза Илич пред клубната телевизия.

"Обезсмислихме всичките хубави неща, които направихме преди мача с "Левски". След дербито по пътя към автобуса ни имаше много фенове на "Левски" и ситуацията не беше нормална. Заради това аз и играчите не говорихме пред медиите. Не е заради загубата. Просто не бяха подсигурили нормални условия. Емоциите не могат да минат бързо, когато си загубил от големия съперник."

Снимка: БГНЕС

"Единственото хубаво нещо след такъв мач е, че имаме две седмици пауза. Сега трябва да работим много и да не повтаряме грешките. Не може да губим по такъв начин. Трябва да се върнем на победния коловоз. Не бяхме агресивни, те спечелиха всичките единоборства. Не е, защото имат по-добри футболисти от нашите, а защото бяха агресивни. Това не ми харесва. Всеки може да играе слабо, но трябва да дава максимума от себе си. Направих си изводите", заяви Саша Илич.

"В предишните мачове видях голям хъс. Няколко мача преди това ги спечелихме именно с хъс и желание за победа - не заради по-добри качества, а заради големия ни хъс. Но не показахме това в мача с "Левски" - когато най-много трябваше да покажем това желание за победа, ние не го показахме. Случва се и това, всеки има един слаб ден, дори и когато е срещу най-големия съперник. Трудно е, но трябва да продължим напред."

Снимка: Lap.bg

"Мога да разбера, когато някой играе слабо, но не приемам някой да не дава 100% от себе си всеки мач", каза още Илич.

ЦСКА е трети в класирането в Първа лига с 22 точки, като има една по-малко от лидера "Лудогорец".