на живо

Ивков пред bTV: Ако аз съм прав, последствията за Левски може да са пагубни (ВИДЕО)

Знам, че омразата към мен от тези хора, които се наричат ръководство на клуба, е огромна. Има и защо, коментира адвокатът

Ивков пред bTV: Ако аз съм прав, последствията за Левски може да са пагубни (ВИДЕО)

Расте напрежението между Левски и Ивайло Ивков.

С официална декларация футболният клуб отрече да има неплатени задължения към бившия изпълнителен директор, който претендира за три неполучени заплати. Специално за bTV Ивков обяви, че ако той е прав, последствията за "сините" може да са пагубни.

В острата си позиция спрямо Ивков, Левски твърди, че няма да има проблеми с лиценза. Клубът внесе разяснения за комуникацията си с бившия ръководител след неговото освобождаване и определи претендираните от него вземания като неустановени по основание и размер от надлежен орган.

Снимка: Lap.bg

"Запознах се със съдържанието на декларацията. Случаят е много прост. Клубът твърди, че няма просрочени задължения към мен, а аз съм на обратното становище - има просрочени три възнаграждения. Една от двете страни е права, другата се е объркала и греши. Това предстои да се разбере. Ще решат компетентните органи. Не, няма да се обръщаме към съда", увери пред медията ни Ивков.

Кой е компетентният орган?

"Който съм сезирал - лицензионната комисия към БФС. Заставам зад всяка своя дума. Аз бях готов - и това е документирано с разговор, да се откажа от всякакво обезщетение.

В периода 2 май - 26 юни се проведоха два разговора. Предложих на главния юрист консулт да опростя задълженията и да подпишем споразумение, за да няма спекулации. Знам, че омразата към мен от тези хора, които се наричат ръководство на клуба, е огромна. Има и защо. Вторият разговор беше с един от членовете на Управителния съвет - между него и мой колега, оторизиран от мен.

Тогава аз направих тези предложения и това е ясно на всички хора, които участваха в тези разговори. След това за мен не беше оставена друга възможност. Не заслужавам това отношение от страна на клуба. И стигаме дотук."

Застрашен ли е лицензът на Левски?

"Аз много добре зная какви могат да бъдат последствията. Да не забравяме, че преди да съм изпълнителен директор на Левски, аз съм адвокат от кариерата с 30 годишен стаж, 19 от тези години бях арбитър на най-високо ниво - в апелативната комисия на УЕФА. Имам самочувствието, че познавам тази материя. Безгрешни хора обаче няма! Възможно е аз да греша.

Снимка: Lap.bg

Срещу мен има екип от корпоративни юристи, предполагам. Тогава какво ще стане? Потърсил съм едни свои права, оказва се, че ги нямам и всичко е наред за Левски. Ако се окаже, че аз не греша и съм прав, последиците за клуба биха могли да са пагубни. Аз нямам печеливш изход от тази ситуация.

Няма да съм щастлив и в двете ситуации. Това е любимият ми клуб. Но не мога да загърбя честта и достойнството си", категоричен е Ивков.

Лицензионната процедура на клубовете приключва в края на месеца, но спорове като този, могат да се решат до 31 май.

"Няма да завеждам дело. Арбитражните органи на БФС и ако се наложи - тези на УЕФА, ще трябва да се произнесат до края на май", завърши адвокатът.