на живо

Изваждане от елита грози "Левски"

Напрежението расте

Изваждане от елита грози "Левски"

Изваждане от елита грози "Левски", ако фенове бъдат допуснати на домакинския мач с "Ботев" Пловдив. От клуба призоваха вчера привържениците да напълнят стадион "Георги Аспарухов" на 8 октомври въпреки наказанието, наложено от БФС двубоят да се играе пред празни трибуни.

От Дисциплинарната комисия заявиха, че от "Герена" не са наясно с правилата по повод инцидента с хвърлената бомбичка, при която пострада физиотерапевтът на ЦСКА по време на дербито. "Декларацията показва грубо незнание на правилата. Това е опасно нещо. При положение, че тази бомбичка е наранила служебно лице. Като отворите дисциплинарния правилник и е ясно. Няма място за избор. Имаме и наложени значителни санкции - имуществени санкции. Отделно от това е възможно да се пристъпи към отнемане на точки. Може да се стигне до изваждане от групата", коментира пред Sportal.bg. шефът на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев. "Не си вкарвайте отбора в приключение. Така или иначе - наказанието ще бъде изтърпяно", каза още той.

Снимка: Lap.bg

Позицията на "Левски" е в противовес с изказването на собственика Наско Сираков преди миналогодишния изборен конгрес на БФС. "Едно е сигурно, че Боби Михайлов няма да загуби конгрес с глас на "Левски" против него. Аз не мога да задраскам едно 40-годишно приятелство, така че гласът на "Левски" ще бъде за Боби.

На призива на клуба откликнаха редица фенски организации, сред които Националният клуб на привържениците и тръст "Синя България. "Тук въпросът е да се изрази една принципна позиция. Смятам, че абсолютно всички левскари ще я подкрепят независимо какви ще бъдат последиците. Не става въпрос конкретно за това наказание, става въпрос за продължаващо дълги години отношение към нашия клуб", коментира пред bTV председателят на Тръста Момчил Лазаров.