на живо

Йордан Лечков: Днес няма как да решим какво ще се промени (ВИДЕО)

Оценката на играчите трябва да се вземе под внимание, подчерта вицепрезидентът на БФС

Йордан Лечков подчерта, че това е нивото на българския футбол на този етап. Вицепрезидентът на БФС бе сред малцината, които застанаха пред камерите след прибирането на националния отбор по футбол от Будапеща.

Снимка: Lap.bg

Преди по-малко от 24 часа селекцията на Младен Кръстаич отстъпи с 0:3 на „Пушкаш Арена“ и по този начин допусна втора загуба след първите два мача от квалификациите за европейското първенство догодина в Германия. Според Лечков разликата между българските и унгарските футболисти идва от отборите, в които играят. 

Бих се концентрирал върху това какво са казали самите футболисти след мача. Рядко го правя, но все пак тяхната оценка би трябвало да се вземе под внимание. Това ни е нивото, това е, което аз съм казвал винаги. Мисля, че Георги Русев е казал, че разликата е в динамиката. Футболистите от националния отбор на Унгария играят в силни европейски първенства. Това е разликата.

 

Снимка: Lap.bg

Днес няма как да решим какво ще се промени. Нищо ново няма да ви кажа. Важното е, че познавам нашите момчета, които играят за националния ни отбор. Нека друг път да коментираме дали трябва да има определен брой квоти за чужденците в българските отбори. Да, според мен трябва да има. Колкото по-малко чужденци играят в родното първенство… В крайна сметка трябва да се работи повече в клубовете“, завърши Лечков.