на живо

"Юнайтед груп": Не са водени разговори за придобиване на "Левски"

Становище на компанията

Компанията "Юнайтед груп", която проявява интерес към акциите на "Левски", внесе разяснение около евентуалната сделка. В официална позиция от фирмата твърдят, че за момента не са водени разговори за придобиване на клуба.

"Във връзка с публикации в български медии, съдържащи твърдения за потенциално споразумение на United Group и/или Sport Republic за придобиване на ФК "Левски", United Group и Sport Republic биха искали да заявят следното:

United Group наскоро проведе финансов и правен анализ на ФК "Левски", резултатите от който бяха представени и в момента се разглеждат от ръководствата на United Group и Sport Republic. Анализът все още не е коментиран със собствениците и/или ръководството на ФК "Левски".

Снимка: Lap.bg

United Group и Sports Republic все още не са провеждали преговори относно придобиването на ФК "Левски".

United Group и Sport Republic стриктно спазват приложимите законодателства и регулации и не са преговаряли и няма да преговарят с лица и/или компании, санкционирани по глобалния закон "Магнитски".

United Group и Sport Republic няма да коментират в бъдеще каквито и да било спекулации по темата. Компаниите ще разпространят официално становище, когато преговорите бъдат финализирани, успешно или не", се казва в становището.

Снимка: Lap.bg

За интереса на "Юнайтед груп" към "сините" бе съобщено през лятото от изпълнителния директор на клуба Ивайло Ивков. След това компанията насрочи одит, а мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков очакваше среща с ръководството на фирмата.