на живо

Как си, Саше? (ВИДЕО И СНИМКИ)

Вратарят на Локомотив София ексклузивно пред bTV след смразяващия инцидент.

Как си, Саше? (ВИДЕО И СНИМКИ)

"Как си, Саше?". Този въпрос по чист, детски и неподправен начин отправя едно от децата в школата на Локомотив София към стража Александър Любенов, който се възстановява след тежък инцидент.

Ексклузивно пред bTV вратарят на столичните "железничари" разказа за секундите, предхождащи удара в глава, който получи в събота в Разград на сблъсък с Лудогорец.

"Това е най-сериозното нещо, което съм претърпявал в кариерата си. Просто такава беше ситуацията. Може би при реакцията си и аз леко закъснях.

Спомени нямам. Единствените спомени са в Спешното отделение. Като гледах видеото, леко си опресних ситуацията. Оттам нататък съм загубил съзнание.

После от това, което гледам по клиповете, съм се качил сам на кушетката, за да вляза в линейката. Нещо, което изобщо не си спомням.

Благодаря на Господ, че щетите са поправими. Доста се разстроих от това – когато си помислих как са реагирали моите близки. Тези 20-30 минути да не знаят как съм, дали съм добре, дали съм в съзнание. Доста се разстроих."

Стражът на "червено-черните" ще играе със специална маска.

"Трябва да спаднат всички отоци, за да може да се вземат мерки за маската. Лека-полека ще започна да тренирам и ще се завърна в игра", оптимист е Любенов.

Александър благодари на д-р Андреев от Пирогов, както и на Лудогорец за бързата реакция. Вратарят е убеден, че ще се появи на терена до края на настоящия сезон, а ще поднови тренировки до 20 дни.

"На този етап за мен най-важна е почивката. Все пак това е един силен удар, който може да има в главата и да има трайни последствия.

Ще видим как се възстановявам, ще направим контролни снимки. Има две фрактури на едната скула. И после ще решаваме кога и как ще започна."

Когато е готов да се завърне на терена, Александър Любенов ще трябва да преодолее и психологическата бариера – никога повече да не се повтори най-тежката контузия, която вратарят е преживял за своите 20 години досега във футбола - от дете до мъжкия отбор на Локомотив София.