на живо

Капитанът и още четирима напускат ЦСКА

Филип Филипов: Искаме титла и купа, но виждате какъв е отборът

 

Капитанът Юрген Матей, Мено Кох, Енес Мхамутович, Фернандо Каранга и Данило Асприля си тръгват от ЦСКА. Договорите на петимата изтичат и няма да бъдат продължени.

Изпълнителният директор Филип Филипов допълни, че се водят преговори с Иван Турицов. Неговият ангажимент също е до 30 юни, а решението ще бъде взето в сряда.

"Бюджет за селекция има. Тази година сме доста закъснели. Надявам се това да е последната селекция, която се прави в движение. Селекцията в ЦСКА ще има последователност, няма да има пожарни решения, както беше в предни години. Селекцията ще е с цел да се надгражда. Не един футболист да се замени с друг. Набелязани футболисти имаме вече доста. Работим активно от повече от 20 дни", обясни Филипов.

"Това не значи, че следващата година ще избягаме от борбата за титлата и купата, но в момента нямаме този отбор.

"Нямаме възможност да отидем да гледаме на живо играчите, които искаме да привлечем, защото не се играят мачове. Проблем е, че не можахме да се класираме за европейските клубни турнири. Играчи от по-добри първенства идват в ЦСКА, защото имат възможност да играят в европейските турнири. Мисля, че до 31 август -  последния ден на трансферния прозорец, ще работим в тази посока."

"Има такива играчи, които не искат да дойдат заради случките на мача с ЦСКА 1948. Разпространила се е в Европа тази случка. Нормално е след такива неща футболистите да имат едно наум. Не е добре за клуба, че се случи това. Двуцифрен брой нови със сигурност няма да се стигне. Ще взимаме футболисти, от които имаме нужда, за да балансираме отбора. Селекцията ще е насочена точно към това, но няма да се взимат пожарни варианти."