на живо

Титуляри напускат Левски, Костов скочи на Краев и Петрис (ВИДЕО)

Нямаме много възможности да сме активни на пазара, разочарован е треньорът

Титуляри напускат Левски, Костов скочи на Краев и Петрис (ВИДЕО)

Наставникът на Левски Николай Костов обяви, Андриан Краев и Жереми Петрис напускат Левски.

Двамата няма да пътуват с отбора за лагера в Турция. Двама от капитаните на тима от "Герена" не желаят да преподпишат нови договори, които изтичат през юни.

"Много сме разочаровани от Краев и Петрис. Направихме всичко възможно да им подновим договорите, обещаха ни, че ще ги подновят, но не го направиха.

Ще търсим алтернатива на тези позиции. Знаете колко важни бяха те за нас. Изчаквахме ги до последно, забавихме се и сега трябва да търсим решение за техните позиции. Цел №1 беше да запазим състава. Нямаме много възможности да сме активни на пазара.

Решението на клуба е Краев и Петрис да бъдат продадени", каза Костов.

Според Костов днес ще бъде потвърдена продажбата на Роналдо в руския Ростов. Трансферът му ще бъде а стойност 2 млн. евро.

"Това, че губим основни футболисти не е приятно, но целите са да участваме в Европа. Имахме по-високи цели да сме шампиони, но отстъпихме. Целта във втория сезон ще е да бъде спечелен всеки един мач и това да доведе отбора до участие в Лига Европа или нещо по-добро", каза още Костов.

Левски може да се намеси и в борбата за титлата и да навакса изоставането си, макар че в момента е на пето място, на 10 точки зад лидера Черно море, смята треньорът.

"Ако си върнем играта, ще наваксаме много точки, защото сме силен отбор. В края на шампионата нямахме настроение, загубихме важни мачове, важни точки. Наруши се балансът, защото излязоха важни играчи. Не сполучихме в някои от мачовете. Имахме нелепо загубени мачове", каза още селекционерът на "сините".