на живо

Кметът на Кърджали пред bTV: Има над 90% вероятност да приемем мача

„Арена Арда“ е на път да смени „Колежа“ за България - Унгария

Кметът на Кърджали пред bTV: Има над 90% вероятност да приемем мача
 

Кърджали почти сигурно ще бъде домакин на футболната евроквалификация България - Унгария. Това заяви пред bTV кметът на града Ерол Мюмюн, който оцени шансовете срещата да се проведе на Арена Арда на над 90%.

"Има много голяма вероятност - над 90%, мачът да се играе в Кърджали. Като град, като община, като стадион имаме готовност да проведем тази среща на националните отбори. Стадионът отговаря на всички изисквания за мач от такъв ранг.", коментира Мюмюн.

"Доколкото знам, е пратена молба до УЕФА за смяна на стадиона и се чака потвърждение. Когато то се получи, живот и здраве, мачът може да се играе тук, което ще бъде голяма чест за нас."

"Мисля, че ще бъде без публика, поради причини, които не зависят от нас.", допълни градоначалникът.

Очаква се мястото на провеждане на двубоя в четвъртък (16 ноември) да бъде обявено в близките часове. Одобрение обаче трябва да има и от УЕФА.

Мачът първоначално трябваше да се играе в София с публика, но беше преместен от УЕФА в Пловдив при закрити врата заради риска от ексцесии, свързани с готвения фенски протест срещу настоящото управление на БФС. Впоследствие централата получи отказ от Община Пловдив заради продължаващите строителни дейности на "Колежа".

Гостите кацат на Летище София ден преди мача. Звездата им - полузащитникът на Ливърпул Доминик Собослай, коментира по любопитен начин ситуацията. Той заяви пред местен вестник, че не е попадал в такава от 12-годишен.