на живо

Кметът на Пазарджик: Не познавам Влади Гаджев (ВИДЕО)

Бившият футболист заяви, че целта на Хебър е оставане в елита

Проблемите във футболния Хебър изглежда нямат край! Преди месец община Пазарджик свали доверието си от бившето ръководство на клуба и остави финансиране само за школата, което породи съмнения, че мъжкият тим ще оцелее в Първа лига.

От вчера (5 март) начело на "зелените" е нов Управителен съвет, начело с Владимир Гаджев. В него влизат още бившият му съотборник на "Герена" Йордан Минев, бизнесменът Димчо Ганев, адвокат Тинко Василев и икономистът Лазар Костов. Те все още не са провели среща с кмета Петър Куленски. 

"Аз не познавам лично г-н Гаджев. Надявам се следващите дни да седнем, да се запознаем и да обсъдим евентуално какви са бъдещите стъпки за стабилизирането на футболен клуб Хебър. Отворен съм за такава среща. Доверието се заслужава с действията и резултатите. Надявам се, че новият Управителен съвет ще оправдае доверието, което са му гласували членовете на Общото събрание на клуба. Представител на общината в Управителния съвет на клуба е Лазар Костов, който е бивш футболист, местен човек. Ние сме искали един човек в Управителния съвет за един човек, който да следи как се изразходват средствата, които общината отпуска", каза той пред bTV.

На дневен ред пред Хебър сега е да оцелее финансово, каза новият президент Гаджев.

"Всички знаем, че Хебър към момента има финансови проблеми, но с помощта на общината и местния бизнес и всички, които искат да помагат финансово, всички заедно да стабилизираме клуба. Да подпомогнем отбора и треньорския щаб, които към момента си вършат перфектно работата. Имаме информацията за задълженията на клуба. Вчера дискутирахме, но към момента няма да се наема да споменавам цифри. Нека се запознаем с документацията и да видим нагледно какво се случва. Има задължения, не е тайна, но има и вземания, които Хебър ще получи", категоричен е той.

Гаджев заяви, че има доверие на треньорския щаб начело с Любослав Пенев.

"Знаете кой е начело на клуба. Нямаме съмнения за оставането ни в елита. От нас се иска да стабилизираме финансовото състояние на клуба и да се опитаме да го развием още повече"