на живо

Кой избяга от час? Лудогорец атакува Черно море

"Моряците" подадоха жалба, шампионите я определиха като нелепа

Напрежение между Лудогорец и Черно море след дербито на върха на Първа лига. В понеделник шампионите победиха с 3:1 и се изравниха по точки с "моряците" и ЦСКА.

От Черно море обявиха, че подават жалба срещу главния рефер Волен Чинков и ВАР съдиите Георги Кабаков и Мартин Маргаритов. От клуба претендират за ситуация в началото на второто полувреме, когато вратарят на Лудогорец Серджио Падт изчисти топката, но влезе опасно и ритна в крака Калкан.

Отговорът на Лудогорец е доста остър. В декларация на сайта жалбата е определена като "нелепа".

"Кой избяга от час?

На 12 февруари 2024 г. в 18,30 ч. треньорският щаб на Лудогорец - Георги Дерменджиев, Тодор Живондов, Светослав Дяков, както и старши-треньорът на Лудогорец II Захари Сираков и асистентът му Емил Иванов, присъстваха на ОНЛАЙН семинар, на който им бяха презентирани спорни ситуации от съдийско естество, като най-много е акцентирано на дузпите и червените картони. Бе детайлно разяснено как експертите в областта ги тълкуват. А експертите не бяха кои да е. Семинарът премина под егидата на заместник-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Карлос Веласко и с участието на председателя на Съдийската комисия на БФС Давид Борбалан.

По информация на Лудогорец от 34 поканени треньори от Първа и Втора лига в България са присъствали единствено Константин Мирчев Локо (Пд), Александър Тунчев (Арда), Николай Митов (Монтана) и Райко Якимов, от чийто профил вероятно е наблюдавал треньорският щаб на Левски.

За избягалите от час молим Съдийската комисия да повтори онлайн семинара! Така значително ще се намали броят на нелепите жалби и декларации, които ще ни залеят в предстоящия полусезон. Вече прочетохме една такава."