на живо

Колко струва да гледаш любимия си отбор в Първа лига? (ВИДЕО)

Само Локомотив София не предлага на феновете абонаментни карти

Колко струва да гледаш любимия си отбор в Първа лига? (ВИДЕО)
 

След като по-голямата част от българските отбори отпаднаха от евротурнирите преди същинската фаза и останахме само с един представител в групите на Лига на конференциите, решихме да проверим колко струва на българските фенове на гледат любимите си отбори в Първа лига.

Оказа се, че привържениците на Локомотив София са единствените и сред малкото в Европа, които нямат възможност да си запазят място на стадиона в квартал "Надежда" за целия сезон. Просто от клуба са решили да не продават абонаменти карти.

Най-скъпото ВИП място е в Кърджали на стадиона на Арда - 2000 лв., а на "Герена" е най-скъпата стандартна карта.

"По този начин показвам отношение към клуба. Допринасям за развитието", споделя пред bTV Иван Белчев, който вече 11 поредни години гледа с абонамент мачовете на Левски.

"Сините" предлагат 7 различни карти за отделни позиции на стадиона. Най-скъпата, извън ВИП пакета, е 576 лв.

Най-евтината карта за стадион "Георги Аспарухов" е за Сектор "Б" – 192 лева.

Левски увеличи цените на картите с 25% спрямо миналата година, но и продажбите им намаляха. Въпреки това според неофициалния данни "сините" имат най-много картодържатели.

"Посещавам около 80-90% от мачовете, имаме си място и се познаваме с хората наоколо", допълва Белчев.

В ЦСКА продават значително по-евтино. Сезонен достъп до централната трибуна излиза 230 лева, а за култовия Сектор "Г" - 110 лева. На "Армията" и ВИП билетът е по-евтин.

Който иска да гледа мачовете на шампиона Лудогорец от Сектор "А" трябва да си приготви 380 лева и 188 лева за страничната трибуна.

Повечето отбори правят отстъпки за картодържатели от минали сезони. Предлагат се семейни пакети, както и такива за ученици и пенсионери.