на живо

Кръстаич: Движим се в правилната посока (ВИДЕО)

Селекционерът намекна, че не смята да подава оставка

Кръстаич: Движим се в правилната посока (ВИДЕО)
 

Селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич заяви, че професионалистите виждат как отборът се движи в правилната посока.

Сръбският треньор намекна, че не смята да подава оставка, въпреки срамната загуба с 0:2 от Литва, оставила "лъвовете" без победа от началото на календарната година.

Снимка: Lap.bg

"Отборът имаше голямо желание, отношението беше добро, но прегоряхме. Причините вероятно са голямото желание и напрежението, което се усети. През първото полувреме трябваше да играем по-бързо, да стоим по-близо в дефанзивен план. Имахме ситуации, а и получихме твърде лек гол.", коментира Кръстаич след евроквалификацията.

"Хората, които се занимават професионално с футбол, виждат, че се движим в правилната посока. Вярвайте ми - всичко без резултатите се получава добре. Но знам, че резултатите са най-важни. Може би младите момчета не могат да понесат напрежението."

Снимка: Lap.bg

"Нека не забравяме първия мач с Черна гора, този със Сърбия, гостуванията на Черна гора и Литва. Имаше ситуации, които не бяха в наша полза. Можеше да имаме 6-7 точки и да си говорим други неща. Нормално е хората и феновете да гледат колко точки имаме."

"Когато няма резултати, винаги треньорът е виновен. Надявам се през тази година и четири месеца да видят какво сме направили, но на Балканите се гледат само резултатите. Те ще са бреме за младите момчета, които съм сигурен, че ще играят заедно през следващите 10 години."

Снимка: Lap.bg

"Отнасям се професионално, заставам с чиста съвест и знам какво работя. Хората над мен трябва да вземат решение. Имам подкрепа от футболния съюз. Най-много комуникирам с Георги Иванов и чувствам подкрепа от него. Уважавам всички колеги, това се отнася и за Александър Димитров. Моята работа е да тренирам отбора, футболният съюз трябва да вземе решение. Да прецени дали има подобрение.", завърши селекционерът.