на живо

Кръстаич: Националите не трябва да идват на туризъм (ВИДЕО)

Нямам против да играем лошо и да спечелим, каза футболният селекционер

Кръстаич: Националите не трябва да идват на туризъм (ВИДЕО)

Футболистите трябва да играят за страната си, а не да идват на туризъм, както е било преди. Това заяви националният селекционер Младен Кръстаич преди първия мач на "лъвове" от квалификациите за Евро 2024 - домакинство на Черна гора в Разград.

"Къде бяхме преди една година? Колко български играчи играят в Първа лига? Когато дойдох, казах ще направя отбор, който да отговаря на европейските стандарти. Като динамика и като физика. Започнахме да изграждаме този тим с млади играчи. Футболът е дългосрочен процес, не може с един мач да се класираш на европейско и на световно. Ако зависи от мен, постоянно ще бъде така. Националите трябва да играят за страната си, а не да идват на туризъм, както съм чувал, че е било преди това. Единственият начин да върнем доверието е да постигаме резултати", каза сръбският специалист на официалната си пресконференция преди старта на квалификациите.

"След четири мача - два в Лигата на нациите и два приятелски, и четири месеца пауза, дойде ред на европейските квалификации. Направихме един отбор с доста млади и амбициозни, перфектни играчи. Свършихме добра работа, започнахме да го изграждаме с няколко опитни и много качествени и млади. И поставихме основите на един добър отбор. Сега след контролите дойде ред на борбата за точки. Трябва да бъдем внимателни, защото групата е тежка."

"Очаквам от своите играчи да дадат максимума. Нашата цел е да продължим работата, да покажем максимална концентрация. И да продължи тенденцията на феновете - доверието да се завърне"

"Черна гора разполага с по-опитни от нас футболисти. Мачът вероятно ще бъде равностоен, но имаме необходимите качества за победа. В живота на човек е сигурно, че човек може само да умре. Нищо друго не е ясно предварително. Трябва да се даде максимумът. Нямам против да играем лошо и да печелим, ако зависи от мен. Има мачове, в които съперникът не ти позволява да играеш на ниво, но не знаеш какво да очакваш и това прави футбола интересен"

След двубоя с Черна гора, в който "трикольорите" ще опитат да продължат серията от 6 мача без поражение, тимът ни гостува на Унгария в понеделник. В квалификационна група 7 са още фаворитът Сърбия и Литва.