на живо

Лъчезар Танев: Клубовете да се обединят, а не всеки да се спасява сам

Футболният агент потвърди, че талант на "Славия" е пред трансфер в "Барселона"

Обединение между футболните клубове в България. За това призова футболният агент Лъчезар Танев при гостуването си в предаването "120 минути" по bTV. Според него няма друг път към решението на проблемите в родния футбол.

Танев потвърди информациите, че талантът на "Славия" и юношески национал Мартин Георгиев е пред трансфер в "Барселона". Очаква се младокът да подпише с каталунците следващата седмица.

"Ние продължаваме да имаме талантливи деца, но трябва да помислим как ги развиваме. Клубовете започнаха да виждат проблема, но не обръщаха внимание на това. Футболният съюз трябваше да направи програма. Трябва първо да се обучат треньорите ни, трябва да се работи, за да могат нещата да се случат."

"През 2019 г. есента бяхме близо до такава програма. Краси Балъков тогава беше треньор, Раул Ерера от "Виляреал" щеше да участва. Беше гласувано, бяха обещани пари, но принудиха Боби Михайлов да се оттегли и всичко пропадна."

Снимка: Lap.bg

"Без пари във футбола не става. Клубовете трябва да бъдат стимулирани, за да работят по тази програма. Така направиха Франция и Швейцария. Нашите клубове постоянно казват - нямаме пари. Защо нямат една сериозна професионална лига, в която да се обединят, за да постигат целите си, а не всеки да се спасява сам? Явно си нямат доверие клубовете. Друго обяснение нямам."

"Просто се иска някой да погледне сериозно на нещата. Управлението на Борислав Михайлов буксува в последно време. Не им се дава властта, а другите момчета (Димитър Бербатов и екипът му) я искат на всяка цена. Получава се един конфликт, който не помага на нашия футбол. Или едните трябва наистина да направят промени, или да дойдат другите! Нещата трябва да се казват ясно. Който има идеи - да ги споделя.", коментира Танев.

Снимка: Lap.bg